Red Riding Hood oftewel Roodkapje, het nieuwste parade plaatje van NetEnt. Het verhaal omtrent roodkapje en de grote boze wolf word in Red Riding Hood volledig uitgelicht. Alle facetten die we kennen uit uit het sprookje van de gebroeders Grimm* passeren de revue. Red Riding Hood neemt je mee in dit fantastische sprookje.

De Grote Boze Wolf, elfjes en natuurlijk Roodkapje zelf staan in deze slot centraal.
Met drie blauwe kistjes speel je een bonusspel vrij. Hier zal je een van de drie kistjes moeten openen. In iedere kist zit een ander bonusspel. De drie mogelijkheden zijn, 'Free Spins', 'Coin win', en het 'Beware of the Wolf Bonus' spel.
Tijdens het bonusspel, ga je stap voor stap met roodkapje een speelboord over. Tijdens iedere stap win je minstens 200 punten. Afhankelijk van het getal op het vlakje waar je terecht komt, zal deze vermenigvuldigd worden. Op het moment dat je in een vakje komt waar een 'X' staat, word roodkapje gegrepen door de boze wolf. Hiermee eindigt het bonusspel.
Daarnaast heeft de slot ook een videoslot ook in sticky-wild functie. Een sticky-wild houd in dat zodra er twee wild symbolen worden weergegeven, deze blijven staan. Er vind een nieuwe spin plaats, zodra er weer een wild symbool komt, begint de sticky-wild nogmaals met de 3 symbolen. Dit gaat net zolang door tot dat er geen wilds meer bijkomen. Alle punten worden bij elkaar opgeteld en word als een grote winst berekend.

red riding hood screenshot
red riding hood screenshot 1
red riding hood bonus

*Aannemelijk is het dat Red Rinding Hood het sprookje van de gebroeders Grimm vertelt, zij waren degene waarbij het sprookje voor Roodkapje een goed einde had. De verhaallijn en herkomst van het sprookje is nooit geheel duidelijk geweest. Dit mede doordat er ruim vijftig verschillende versies van het sprookje zijn ontstaan door de loop van de jaren.